Öländsk matvandring

Följ med på en öländsk prisbelönad matvandring!
En kulinarisk upplevelse för kropp och själ. Känn dofterna, hör fågelkvittret och njut av den höga himlen och närheten till havet. I samarbete med öländska matproducenter har vi valt ut Ölands finaste delikatesser. Allt är närproducerat. Ni vandrar tillsammans med Karin Westbergh som är en kunnig och engagerad guide.  Längs vägen görs flera matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i  naturen. Under vandringen berättar Karin om traktens kulturhistoria och bjuder på en och annan skröna!

OBS! matvandringarna är coronaanpassade. 

Matvandring med öländska läckerheter

  • Lång matvandring (4 timmar), flera rikliga matstopp med öländska läckerheter. Vandringarna utgår från följande platser:
    Vickleby/Stora Alvaret med start på Capellagården och Ottenby naturreservat på Ölands södra udde.
  • Kort matvandring (2 timmar), kortare matstopp med öländska smakprov. Vandringarna utgår från Vickleby och Jordhamn/Ölands stenkust.

Lokalproducerade ostar, havtornsmarmelad och hummus tillverkad av öländska bönor är bara ett axplock av de öländska läckerheter som avnjuts och dukas upp i naturen. Allt är närproducerat och delikatesserna har valts ut i samarbete med öländska matproducenter.

Läs mer om de öländska matvandringarna!