Pumparecept

Tips!

1 kg pumpakött = 8 dl kokt pumpa
När du ska skala pumpan, gör som när du skalar en melon, skär den i klyftor och skär sedan bort skalet och skrapa bort kärnorna.

Pumpapaj

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
1-2 msk vatten.

Blanda alla ingredienserna till en boll. Går lätt i matberedare. Låt degen vila 1 timme i kylskåp.
Kläd en pajform och förgrädda ca 15 min i 200 grader.

Fyllning

3 dl kokt mosad pumpa
2,5 dl socker
½ tsk salt
1 ½ tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk muskotnöt
½ tsk nejlikor
4 ägg

Blada allt väl i matberedaren och fyll det i det förgräddade pajskalet.
Baka pajen i 30 min i 175 graders varm ugn.

Ta del av fler goda recept med pumpa!